שלום הבלוג היקר שלי,
לא יאמן, אך חיש מהר הסתיימה לה החופשה והנה עומדים אנו בפתחה של שנת הלימודים החדשה ובפתחו של הסימסטר החדשה ושמו: הסמסטר האחרון ללימודים לקראת התואר השני!!!
קשה להאמין שבעוד מספר חודשים יסתיימו הלימודים ואני אזכה בחזרה ביום חופשי בשבוע... וגם המון ידע חדש וחדיש
ומה קורה עד אז?
עד אז חוזרת שגרת ההרצאות (מדי יום רביעי), מטלות, עבודות ומבחנים.
ברצוני לשטף אתכם בשיחה שהתקיימה לפני אחת הישיבות עם עמיתתי לעבודה, מחנכת בכיתת הצעירים בבית הספר בו אני מלמדת ( להזכירכם אני עובדת בבית ספר לחינוך מיוחד עם ילדים הלוקים בפיגור שכלי).
דיברנו על טיפוח יכולת הבחירה של התלמידים ועל עידוד מעורבותם בשיעור. אחת הדרכים המאתגרות והמעניינות היא שילוב המשחק הממוחשב. להפתעתי תגובתה של המורה הייתה: 'המחשב הוא לא יכול להיות כלי למידה בכיתה משום שהתלמיד לא פעיל מול המחשב. המחשב מיועד להנאה ולא ללמידה'.
אני, כמובן, ניסיתי להסביר ולטעון את כל הטעונים האפשריים, כשחלקם הבנתי ולמדתי במסגרת לימודיי. ניסיתי להסביר שהמשחק הוא הכלי שמאפשר התקדמות אישית בדרך הכי חווייתית וטבעית עבור הילדים בכלל ועבור הילדים הקטנים בפרט. ניסיתי להבהיר שבאמצעות התאמת המשחק לתלמיד ניתן לחזור בדרך משחקית על החומר הנלמד ועוד הסברים כאלה ואחרים, אולם הכל לשווא.
ואז עברה במוחי מחשבה, שכנראה ישנם עוד מורים כאלה במערכת החינוך שחושבים בדרך דומה ולא רואים במחשב כלי לימודי בכלל. אם כך, למה להתאמץ ולהטמיע את שילובו בכיתה אם לא מאמינים בתרומתו. נשאלת השאלה, מה עושים? ובמקרה נתקלתי גם במאמר מעניין שיוכל לתת מענה לשאלה הזו.
המאמר נקרא "שילוב מחשבים ניידים בכיתה: עמדות, צרכים ופיתוח מקצועי של מורים למדעים" של קליגר, א', בן חור, י' ובר יוסף, נ'.
המאמר מציג ומתאר תוכנית ייחודית של שילוב מחשבים ניידים בכיתות משנת 2004 בישראל. במאמר קיים תיאור של מודל ייחודי לפיתוח מקצועי המורכב משלושה מעגלי תמיכה שניתנו למורים המשתתפים בתוכנית:
1. תמיכה לכלל המורים של התוכנית
2. תמיכה למורים לפי בתי הספר
3. תמיכה למורים לפי מקצועות הלימוד
המאמר מתייחס לגורמים אשר עלולים לסייע או לעכב שילוב התקשוב במערכת החינוך. אחד הגורמים האלה, הגורם המכריע ביותר, הוא תפקודם של מורים ועמדותיהם כלפי השינוי. המאמר מייחס חשיבות ללמידה ולהתפתחותם המקצועית של מורים. ההכשרה של המורים הינה קריטית להטמעת החידושים ולהובלת השינויים במערכת החינוך.
ראו זה פלא, המאמר מתייחס בדיוק לשאלתי מה עושים, בכדי להטמיע את המחשבים בכיתות ולגרום למורים להאמין בכך?
התשובה היא: הכשרה של המורים ופרסום הדוגמאות בבתי הספר שכבר הצליחו
הכנסת המחשבים לכיתות משנה את מהלך השיעור המוכר והמסורתי: המחשב מזמן הן למורה והן לתלמיד מצבים חדשים בכיתה הן בתחום התוכן והן בתחום ניהול הכיתה.
המחשב פותח מגוון רחב של אפשרויות למצידה בכיתה ומחוצה לה. חשוב לתמוך במורים שכבר מנסים לשלב את המחשבים בכיתות ובד בבד להכשיר את אלה שחוששים מסיבות כאל או אחרות.
להרחבת הידע ולקריאת המאמר מצב" הקישור:
http://telem-pub.openu.ac.il/users/chais/2008/evening/3_1.pdf
ברוכים הבאים לבלוג שלי!!!
הבלוג נפתח לצרכי הלימודים לקראת תואר שני במגמת תקשוב ולמידה במרכז ללימודים אקדמיים. בהמשך אחלוק ואשתף בתובנות, בתהיות ובמחשבות, שהן חלק בלתי נפרד מתהליך הלימודי.
יום שישי, 29 באוקטובר 2010
הירשם ל-
רשומות (Atom)